Werken in de zorg als ZZP’er

De meeste medewerkers in de zorg zijn in loondienst, maar werken in de zorg als ZZP’er is ook mogelijk. Wil je werken als ZZP zorgverlener, dan zit je bij NedZorg goed. Zelfstandig werken in de zorg heeft ontzettend veel voordelen. Je kunt zelf beter bepalen hoe en wanneer je werkt en vindt bovendien meer afwisseling in je werk.

Met NedZorg wordt het nog eenvoudiger om te werken als ZZP zorgverlener. Na je aanmelding en een kennismaking gaat Nedzorg voor je op zoek naar een passende opdracht.

Waarom werken als zorg ZZP’er?

Als ZZP’er in de zorg kun je gebruik maken van verschillende voordelen, die je niet of minder hebt wanneer je in loondienst werkt. Voor de meeste zorgverleners is het grootste voordeel de autonomie die je geniet als ZZP’er. Je doet hetzelfde werk in de zorg als voorheen, maar bent nu eigen baas. Je cliënt is je opdrachtgever en je zit niet vast aan langdurige contracten. Je bepaalt in samenspraak met je cliënt zelf hoeveel je werkt, wanneer je werkt en zelfs wat je in deze tijd verdient.

Deze autonomie als zelfstandige betekent dat je veel meer afwisseling kunt aanbrengen als ZZP zorgverlener. Een lange opdracht heeft normaal gesproken een looptijd van drie tot zes maanden. Bovendien is het als ZZP’er in de werk eenvoudiger om kleine of tijdelijke zorgvacatures aan te nemen, die niet geschikt zijn voor zorgverleners in loondienst. Verder kun je vanwege belastingvoordelen als ZZP’er meer overhouden op jaarbasis dan wanneer je in loondienst werkt.

ZZP zorg opdrachten krijgen – is dat niet lastig?

Toegegeven, het kan als zorg ZZP’er lastig zijn om opdrachten te vinden, zeker wanneer je nog geen groot netwerk hebt opgebouwd. Als uitzendkracht is het doorgaans eenvoudiger om uitzendwerk in de zorg te krijgen. Hier brengt NedZorg echter verandering in. NedZorg brengt je in contact met tal van opdrachtgevers, voor zowel lang- als kortdurende samenwerkingen. Nooit meer hoef je eindeloos te zoeken naar ZZP zorg opdrachten.

Heb je eenmaal een aantal zorgopdrachten gehad als zelfstandige, dan is de kans groot dat je vanuit deze cliënten in de toekomst meer opdrachten ontvangt. Op deze manier helpt NedZorg je ook een persoonlijk netwerk op te bouwen: het is een investering in de toekomst.

ZZP zorg worden: wat moet ik doen?

Ben je nog in loondienst, dan lijkt de stap naar ZZP zorgverlening wellicht groot en te lastig. De praktijk is echter eenvoudiger dan het op het eerste oog lijkt. Wil je zelfstandige worden, dan moet je je aanmelden bij de lokale Kamer van Koophandel (KvK). De KvK geeft je vervolgens een ondernemingsnummer (KvK-nummer) en van de Belastingdienst ontvang je een BTW-nummer. Vanaf dit moment kun je al beginnen met het aannemen van ZZP zorg werk!

Wil je zelf zo veel mogelijk bezig zijn met het verlenen van zorg en zo min mogelijk met administratie? Dan zit je goed bij NedZorg. Bij ons hou je met eenvoudige programma’s zonder problemen je facturen bij, plan je uren in en bewaar je het overzicht over het ZZP zorg werk dat je verricht.

Bedrijven waar wij mee samenwerken

Inschrijven als ZZP’er

Ben jij er klaar voor om als ZZP'er aan de slag te gaan bij een van onze opdrachtgevers? Schrijf je dan nu in bij Nedzorg en ga binnenkort al aan de slag.

Nu inschrijven

Beginnen als uitzendkracht

Graag werken in de zorg? Nedzorg heeft vaak vacatures vrij om als uitzendkracht aan het werk te gaan. Schrijf je nu in en ga binnenkort al aan de slag in de zorg.

Nu inschrijven

Alle rechten onder voorbehoud 2020