Werken in de zorg als uitzendkracht

Een zekere vorm van zelfstandigheid, maar niet aan de slag als zorg ZZP’er? Dan is werken als uitzendkracht in de zorg ideaal voor jou. Als uitzendkracht heb je de afwisseling en keuze in werk van een ZZP’er, maar niet de administratieve zorgen.

De vrijheid van een uitzendkracht is bij veel zorgverleners erg welkom. Niet alleen bepaal je zelf wanneer je werkt, ook kan er per opdracht tot op zekere hoogte overlegd worden over het salaris. De afwisselende omgeving is daarnaast niet alleen goed voor het werkplezier, maar ook nuttig voor je eigen zorgkennis en het opbouwen van je cv.

Uitzendkracht in de zorg: de voordelen

Hoewel veel zorgverleners in loondienst werken, is dit lang niet altijd de beste optie. Wil je meer vrijheid, omdat je bijvoorbeeld niet iedere dag van de week kunt werken, dan is uitzendwerk in de zorg praktischer. Neem per periode een opdracht aan en zit niet vast aan langdurige contracten. De afwisseling als uitzendkracht in de zorg maakt het werk voor veel mensen bovendien leuker.

Een ander voordeel is dat je als uitzendkracht in de zorg erg veel contacten opdoet in de loop der tijd. Kies je er bijvoorbeeld voor om volledig zelfstandig als zorg ZZP’er aan de slag te gaan, of wil je juist weer in loondienst, dan kunnen deze contacten helpen om nieuw werk te krijgen.

Ten opzichte van ZZP’ers in de zorg heb je als uitzendkracht het voordeel dat je minder bezig hoeft te zijn met boekhouding. Geen facturen, geen BTW-aangifte en andere verplichten die je wel hebt als ZZP’er. De uren die je maakt plan je wel in als uitzendkracht, maar dit kan met de software van NedZorg eenvoudig en snel.

Eenvoudig zorgwerk als uitzendkracht bij NedZorg

Wil je in de zorg werken als uitzendkracht, dan zit je goed bij NedZorg. Het enige dat je hoeft te doen is je aan te melden en de benodigde informatie in te vullen. Na een kennismakingsgesprek word je volwaardig onderdeel van het NedZorg-netwerk. Ben je aangemeld bij NedZorg, dan brengen wij je vervolgens in contact met potentiële opdrachtgevers. Het mooie is: je kiest zelf bij welke opdrachtgever je graag zou willen werken.

Op deze manier kun je zelf zorgen voor afwisseling en bovendien je horizon verbreden. Door in meerdere gerelateerde zorgvelden aan het werk te gaan, bouw je een breder cv op dan wanneer je in loondienst bent. Dit is een voordeel wanneer je op een later moment vast werk zoekt, maar helpt ook mee bij het krijgen van nieuwe uitzendopdrachten als zorgverlener.

Bedrijven waar wij mee samenwerken

Inschrijven als ZZP’er

Ben jij er klaar voor om als ZZP'er aan de slag te gaan bij een van onze opdrachtgevers? Schrijf je dan nu in bij Nedzorg en ga binnenkort al aan de slag.

Nu inschrijven

Beginnen als uitzendkracht

Graag werken in de zorg? Nedzorg heeft vaak vacatures vrij om als uitzendkracht aan het werk te gaan. Schrijf je nu in en ga binnenkort al aan de slag in de zorg.

Nu inschrijven

Alle rechten onder voorbehoud 2020